با نام و یاد خداوند که هرآنچه داریم از اوست

تاریخچه کهربا

استاد یونس عزازیل فرزند عزیز در سال 1306 در خرمشهر متولد شد. پدرش طلاساز و قلم زن بنام آن زمان بود، در سن 6 سالگی پدر و مادر خود را از دست داد، او در همان سن به همراه برادر بزرگترش که 16 سال سن داشت و هنر طلاسازی را از پدرش فرا گرفته بود، در کارگاه  طلاسازی پدرشان مشغول به کار شدند.
استاد یونس عزازیل در سن 15 سالگی برای فراگیری هنر میناکاری به بغداد سفر کرد. (این هنر صدها سال مختص سرزمین بین النهرین بود.) ایشان در محضر استاد «نجم عبدالله» که یکی از اساتید و مشاهیر بنام در صنعت میناکاری آن زمان بود، هنر میناکاری را فرا گرفت.
استاد یونس عزازیل در سن 25 سالگی کارگاه طلاسازی خود را در بغداد تاسیس نمود و با تولید طلاجات میناکاری به سبک جدید، به شهرت استادی رسید و پس از 28 سال دوری از وطن، در سال 1349 به زادگاهش بازگشت و هنر میناکاری را به خوزستان و کل ایران معرفی نمود و فن هنر میناکاری را به اساتید دیگری که در صنعت طلا تبحر داشتند و همچنین فرزندان علاقمند خود به این حرفه، آموزش داد و سرانجام استاد یونس عزازیل در سال 1382 در سن 76 سالگی پس از 70 سال تلاش در صنعت طلا و جواهر، زندگی را بدرود گفت.
پس از آن، فرزندان آن مرحوم، حرفه ی میناکاری را ادامه داده و تا به امروز، با تلاش در تولید و توسعه کارگاه ها، برای پیشرفت روزافزون این صنعت، که نام پدر و اجدادشان همراه  این رشته می باشد، همت گماشته اند.

تولیدات امروزه جواهری کهربا با نشان کهربا و کد استاندارد U  و T برای مشتریان عزیز ارائه می شود.
 



تصاویر کارگاه میناکاری کهربا